Hyvää ystävänpäivää kaikille!
Näitten kanssa meni kyllä aikaa tuhertaessa, mutta ei sitä vapaapäivänä muutakaan..:)
Vadelma- ja suklaaleivokset (8 kpl molempia)
(Ohje on muunnelma Suklaaherkut-kirjan suklaa-appelsiinivaahtokakun pohjan ohjeesta)
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata ja marianne-rouhetta 1dl
tai/ja
50g vadelmia
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat yksitellen sekaan, välissä vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen.
4. Jos haluat tehdä kahdenlaisia leivoksia, kuten minä, jaa taikina tässä vaiheessa kahteen osaan. Lisää toiseen osaan sula suklaa sekä marianne-rouhe ja toiseen jäiset vadelmat.
5. Lusikoi taikina(t) silikonisiin sydänmuffinivuokiin (tai mihin tahansa vuokiin) ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
6. Anna leivoksien jäähtyä ja leikkaa niiden yläpinta tasaiseksi terävällä veitsellä.
Täyte
1 dl rahkaa
175 g vanlijatuorejuustoa
150 g tomusokeria
7. Halkaise suklaiset sydämet kahteen osaan. Sekoita täytteen aineet hyvin keskenään. Laita sydämen alempi puolikas vuokaan, lusikoi väliin täytettä ja laita "kansi" päälle. Älä käytä kaikkea täytettä, sillä tarvitset sitä hieman vielä koristelussa:) Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
8. Irrota suklaiset sydämet vuoasta ja tee suklaakuorrutus:
Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
3 rkl vettä
1,5 rkl kermaa
10 g kylmää voita
1. Sulata suklaa veden kanssa pienellä lämmöllä kattilassa, sekoita mukaan kerma ja nosta liedeltä.
2. Hämmennä sekaan kylmä voi.
9. Levitä kuorrutusta suklaasydämien päälle ja pursota ylijääneestä täytteestä vinoja raitoja suklaan päälle. Vedä coctailtikulla tms. vastakkaiseen suuntaan raidat, niin saat hauskan kuvion leivoksen pintaan.
10. Pursota vielä reunoille koristeet pienellä tähtityllalla ja koristele mieleiseksesi. Laitoin päälle vielä aikaisemmin tekemiäni pikeerikukkia.
11. Levitä täytettä vielä vadelmaleivosten päälle ohut kerros, ota punaisesta marsipaanista sydänmuotilla sydämet leivosten päälle ja koristele halutessasi.
torstai, 14. helmikuu 2008
Kommentit