maanantai, 23. heinäkuu 2007
lakusushi
Nämä on hauskoja pikkumakeita, joita ei kyllä montaa voi popsia kerralla..
Kirjasta Pienet makeat (anna-kirjat)
8 lakritsimattoa
1 dl rahkaa
1 dl kuohukermaa
1 dl kypsää puuroriisiä
1 tl vaniljasokeri
3 rkl sokeria
1-2 tl raastettua sitruunan- tai appelsiininkuorta
2 liivatelehteä
koristeeksi: englanninlakuja
rullien sitomiseen: lakunauhoja
Keitä ja jäähdytä riisi. Sekoita keeskenään kernmavaahto, rahkaa, sokerit ja raastettu sitruunan- tai appelsiininkuori. Sulata pehmeäksi liotetut liivatelehdet mikrossa ja lisää täytteeseen. Anna täytteen kiinteytyä hetki. Pyöräytä lakumatot rullalle ja kiinnitä lakunauhoilla. Täytä rullat rahkaseoksella ja paina jokaisen rullan keskelle englanninlaku.
Kommentit