1071610.jpg

Ostin joku aika sitten Valion kausituotetta, maustettua rommi-rusina rahkaa, kun halusin kokeilla tehdä siitä jotakin. Pitkään se seisoi kaapissa, kunnes tässä innostuin paistamaan rahkapullaa.. nää on kivan jouluisia, vaikka glögin kera (:

Pullataikina:
    25g hiivaa  
    3 dl kädenlämpöistä maitoa
    ½ tl suolaa  
    1 dl sokeria
    2 rkl kardemummaa
    1 kananmuna
    100g voita
    n. 7 dl vehäjauhoja (en osaa sanoa aivan tarkkaa määrää, mutta kannattaa
    jättää mielummin vähän löysäksi, kuin kovaksi)

1. Liota hiiva maitoon, lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
2. Lisää sekaan pikkuhiljaa jauhoja, vaivaa taikinaa hyvin.
3. Loppuvaiheessa lisää voi ja loput jauhoista, alusta kunnolla.
4. Anna taikinan turvota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä n. puoli tuntia.
5. Muotoile taikina tangoksi ja jaa se noin 15 yhtä suureen osaan. Pyörittele paloista pyöreitä.
6. Anna pullien vielä kohota.

Voiteluun:
    kananmunaa

Rahkatäyte:
    1 prk Valion rommi-rusina rahkaa
    1 kananmuna

7. Paina lasin pohjalla syvennys jokaiseen pullaan, voitele reuna kananmunalla ja ripottele halutessasi reunoille raesokeria.
8. Laita rahkatäytettä syvennykseen.

Päälle:
    piparkakkutaikinaa

9. Ota haluamasi muotoinen pala piparitaikinasta ja laita se rahkan päälle.
10. Paista pullia uunin keskitasossa +200 asteessa noin 15 min.