Entinen työkaveri piti tänään läksiäisiään työpaikallamme ja sain taas kunnian tehdä kakut sinne (terkut:)

1007220.jpg

Tämän kakun koristelun tein samalla fiiliksellä kuin porkkanakakun joskus aikoinaan. Reunoilta jouduin ottamaan suklaareunan lopulta pois kokonaan, kun se ei kestänyt paikallaan.. :(

Pohja:
    200g voita
    1,5 dl sokeria
    2 kananmunaa
    1,5 dl maitoa
    4 dl vehnäjauhoja
    3 rkl kaakaojauhetta
    4 tl leivinjauhetta

Täyte
    1 pss pätkiksiä
    1 prk vanilja kasvirasvasekoitetta
    2 dl rahkaa
    2 prk flora vispiä
    5 liivatelehteä
    ½ dl sokeria
    50g tummaa suklaata

1. Vatkaa sokeri ja pehmeä voi keskenään. Lisää kananmunat yksitellen.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
3. Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa vajaa puoli tuntia.
4. Ota irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala jäähtyneestä pohjasta irtopohjavuoan reunojen avulla.(itse käytin 24 cm vuokaa)
5. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja sen päälle pohja.
6. Vatkaa flora vispi vaahdoksi, lisää seokseen rahka, kasvirasvasekoite, sokeri ja sulatettu suklaa,sekä murskatut pätkikset. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja lisää ne kiehautettuun lusikalliseen vettä. Lisää liivateseos pikkuhiljaa sekoittaen täytteen sekaan.
7. Kaada täyte pohjan päälle ja anna  kakun hyytyä kylmässä.
8.  Koristele haluamallasi tavalla.  Itse laitoin täytteen päälle vielä  kerroksen valkoista  tuorejuusto-vispikerma-sokeri -seosta, sekä wienernougat-crushia ja marsipaaniruusuja.