Elämäni ensimmäinen autokakku, tilauksesta yksivuotis synttäreille.. melkoisen haastavaa touhua ilman autovuokaa, beetlestä ei nyt ihan beetle tullut, mutta kai tämä menee näinkin :D

1393492.jpg

Tein autoa varten ensin 7 munan pyöreän kakkupohjan. Leikkasin pohjan molemmilta sivuilta viistot palat pois, niin että keskuksesta tuli auton runko. (En valitettavasti muistanut ottaa kuvaa tästä tekovaiheesta)  Leikkasin palat niin, että auto hieman levenee keulaa kohti.  Otin muotoon mallia Fazerin kakusta täältä.
Sivuilta jääneistä paloista tein autoon katto-osan ja vielä pienistä paloista levensin keulaa hieman.

Runko-osan leikkasin kolmeen osaan ja väliin laitoin toiveesta banaania, mansikkamoussea ja vadelmahilloa.

1394530.jpg  1394543.jpg

Sivelin kakun kauttaaltaan melko ohuella kerroksella kerma-rahka -seosta. Sillä saa peiteltyä pieniä virheitä ja tehtyä haluttuja muotoja autoon, mutta isoimmat muotoleikkaukset kannattaa tehdä ennen kerman levittämistä. Värjäsin lopun kerma-rahkan sinisellä Navy -sävyisellä värillä ja levitin sitä kakun ympäri kaikkialle, lukuunottamatta lasien ja renkaiden kohtia.

Tuulilasin ja sivulasit tein valkoisesta marsipaanista, johon suihkautin helmiäissprayta. Tuulilasin pyyhkijät ja renkaat ovat mustaksi värjättyä marsipaania. Viimeistelin kakun hieman tummemman sävyisellä sinisellä voikreemillä, karkeilla ja nimikyltillä.