1029151.jpg

Tämän kakun tein veljen synttäreille tarjottavaksi. Loistava ohje on Sitä sun tätä... blogista. Tässä linkki suoraan sivuille. Laitan ohjeen kuitenkin vielä tähän.

Pohja:

    2 valkuaista
    2 keltuaista
    1 dl sokeria
    1 dl vehnäjauhoja
    ½ tl leivinjauhetta
    ½ rkl kaakaojauhetta
    50 g tummaa suklaata
    25 g voita
    1/4 dl appelsiinimehua (vasta puristettua mieluiten)
    2 tl appelsiinikuori raastetta

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
2. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
4. Sekoita suklaa-voi seos keltuaisvaahtoon. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi keltuais-suklaa seokseen. Sekoita lastalla.
6. Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti lastalla sekoittaen.
7. Kaada taikina vuokaan (18 cm halkaisijaltaan) ja paista kypsäksi  +175 asteessa.
8.Anna jäähtyä, ennen kuin leikkaat kakun kahteen osaan. Puhdista paistovuoka ja vuoraa se kelmulla kakun täyttämistä varten.

Täyte:

    70 g appelsiinituorejuustoa (Valion viola)
    70 g valkosuklaata (sulatettuna)
    n.1 dl kermaa
    1 tl liivatejauhetta
    1-2 rkl kiehautettua vettä/appelsiinimehua

1. Vaahdota kerma.
2. Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa sekaisin. Lisää kermavaahto.
3. Kiehauta neste ja lisää liivatejauhe. Sekoita täytteeseen.
4. Laita kakun puolikas kelmutettuun paistovuokaan, lisää täyte ja sen jälkeen toinen kakun puolikas. Laita kelmu päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutus:

    100 g tummaa suklaata
    n.35 g kermaa
    appelsiinimarmeladia

1. Kumoa kakku vuoasta ja irroita kelmu. Sivele kakun pinta kevyesti appelsiinimarmeladilla, niin kuorrute on helpompi levittää.
2. Kiehauta kerma ja sulata suklaa siihen. Sekoita tasaiseksi. kaada kakun päälle ja levitä lastalla jokapuolelle. Anna jähmettyä kylmässä.
3. Koristele kakku jos haluat.
 
1030630.jpg