Äitillä on huomenna synttärijuhlat, joten se on kakun paikka!

1461711.jpg

Pohjana on "tavallinen" täytekakkupohja, tehtynä tilavuussuhteilla: saman verran munia, sokeria ja jauhoja + lisänä 1½ tl leivinjauhetta. Korvasin osan jauhoista kaakaojauheella, jotta sain pohjasta suklaisen.

Kakun väliin laitoin kerma-rahka-valkosuklaa-seosta ja mansikkahilloa. Kostutuin kakun vanlijamaidolla.

Päälle vatkasin 4 dl vispikermaa ja 2 dl suklaakastiketta vaahdoksi. (Seoksesta ei saa kovin kovaa, joten pursotukseen se ei ehkä sovellu)

Reunoille kokeilin tehdä suklaalaattoja. Sulatin tummaa suklaata 200g, levitin sen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi, annoin jähmettyä ja leikkasin siitä sileäteräisellä veitsellä laattoja. Kannattaa kastella veitsi välillä kuumalla vedellä ja sitten kuivata, jotta suklaa ei pääse halkeilemaan. Itse en mittaillut laattoja mitenkään, sopivasti sattui määrä ja koot kohdalleen, yhtään ylimääräistä ei jäänyt..  Näin hyvään tuuriin ei tärkeemmissä tilaisuuksissa kannata luottaa ;)