perjantai, 14. maaliskuu 2008
HeVi-kakku
Teimme siskoni kanssa kaksi kakkua hänen läksiäisiin vanhasta työpaikastaan. Koska siskoni on töissä hedelmä-ja vihannesosastolla, niin teimme HeVi-kakun (ks. banaanit ja appelsiinit, kyseessä ei siis ole musiikkityyli, vaikka siskoni heviä myös joskus tykkää kuunnella..:)
Kakun koristeet on tehty marsipaanista. Pääsin kokeilemaan uusia värejäni, hauskaa niillä leikkiminen :D
Banaanipuun tein puörittämällä ensin tummanruskeaksi värjätystä marsipaanista puun rungon. Tein runkoon coctailtikulla pieniä viivoja, jotta se näyttäisi aidommalta. Laitoin puunrungon marsipaanialustalle pystyyn, tein muotilla lehtiä, joiden annoin kuivia pari tuntia ennenkuin lisäsin niitä ensimmäisen kerroksen rungon päälle. Coctailtikkuja laitoin tueksi lehdille tässä vaiheessa. (Leikkasin tikuista toiset päät tylpiksi, jotteivat ne tule lehdistä läpi)
Päälimmäiset lehdet lisäsin veden avulla vasta noin vuorokauden kuivittuaan asentoonsa. (Elintarvikeliima olisi varmaan parempi vaihtoehto tähän)
Annoin koristeen kuivua reilun viikon verran ennen kakun päälle laittamista. Irrotin coctailtikut ja ruskean marsipaanialustan koristeesta ja tökkäsin yhden tikun puunrungon sisään, niin että se piti runkoa kasassa ja sillä sai puunn pysymään kakun päällä pystyssä.
Kakun väleissä on vadelmahilloa kera tuorejuusto-rahka-floravispi-seoksen. Kostutin kakun rommi-aromilla maustetulla vedellä. Sivun pursotukset on tehty floravispi-rahka seoksella.. Rahka antaa kermalle jotenkin paremman rakenteen pursottamiseen.
Kommentit