Minäkin kokeilin pikeeritiaran tekoa tulevaa kakkua ajatellen. Monissa blogeissa on näitä tehty -niistä olen käynyt ohjeita ja vinkkejä lueskelemassa. Ainakin sen opin, että näitä saa käsitellä todella varovasti: Onneksi pursottelin kaksi tiaraa, toinen kun hajosi palasiksi heti kuivatusalustaan koskiessa :( Toivottavasti tämä säilyy ehjänä kakun päälle asti..

1312509.jpg

Piirsin ensin mallin tiarasta paperille ja asetin leivinpaperisuikaleen sen päälle teipillä pöytään kiinni. Pursotin pikeeristä (valkuaista+tomusokeria) kuvion piirroksen mukaan ja asetin leivinpaperin kahvipurkin ympärille kuivamaan (teippiä apuna käyttäen). Pursotukset saa tehdä aika vauhdilla, ettei pikeeri ala halkeilla laitettaessa muotoonsa!  Sokerihelmet asettelin vasta kun tiara oli muodossaan purkin ympärillä. Niitä voi toki liimailla pikeerin avulla jälkeenpäinkin.

1312518.jpg       1312523.jpg

Tein pursotukset wiltonin 3 tyllalla. Ohuemmalla tehdessä vaatisi varmasti useamman pursotuskerroksen
päällekkäin. Annoin tiaran kuivua vuorokauden.

Tämä on siis erittäin haurasta tavaraa :)