Tein seurakunnan nuortenporukalle tämän kakun, joka ei kyllä riittänyt kaikille halukkaille :/ Liian hyvää kai ;) Hyvin ois toinenkin uponnut..

1221317.jpg

Pohja
    150 g digestivekeksejä
    50 g voita tai margariinia

Täyte
    4 dl Flora vispiä
    2,5 dl Flora vanillaa
    1 prk Sunnuntai vanlijatuorejuustoa
    2 dl ranskankermaa
    ½ dl sokeria
    1 tl vanlijasokeria
    7 liivatelehteä

Päälle
    pakastevadelmia
    hyytelösokeria  
    vettä tai mehua
   
1. Murskaa digestivekeksit (esimerkiksi muovipussin sisällä). Sulata voi tai margariini ja lisää keksinmurujen sekaan. Levitä massa kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle.
2. Vatkaa flora vispi ja flora vanilla vaahdoiksi, yhdistä ne ja vatkaa sekaan tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit.
3. Laita liivetelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kiehauta tilkka vettä kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja lisää liivatelehdet kuumaan veteen.
4. Valuta liivate-vesiseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin.
5. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 4 tunniksi.
6. Kaiverra hyytyneen kakun pinnalle kapea syvennys (esimerkiksi lusikalla), johon voit upottaa vadelmat. (Tulisi varmaan kivempi, jos tekisi kolosta niin syvän, että vadelmat olisivat samalla tasolla kakun pinnan kanssa)
7. Laita syvennykseen vadelmia vieriviereen. Kiehauta 1dl vettä tai mehua ja lisää kiehuvaan nesteeseen ½ dl hyytelösokeria, kiehauta seos uudestaan.
8. Lusikoi tai sudi hyytelö vadelmien päälle niin, että kolo täyttyy hyytelöllä kokonaan.

Itse koristelin vielä marsipaanilehdillä ja sokerihelmillä.