909768.jpg

Taikina:
250 g  voita
1,5 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
6 dl mustikoita
2 rkl sokeri
2 tl perunajauhoja
Voiteluun:
1 kpl kananmunaa
Pinnalle: raesokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Sekoita kulhossa mustikat, sokeri ja perunajauhot. Jaa taikina kahtia. Kaaviloi palat jauhojen avulla kahdeksi vuoan muotoiseksi levyksi ja nosta toinen levy voidellun vuoan pohjalle. Kaada mustikat päälle keoksi ja nosta toinen taikinalevy sen päälle kanneksi. Paina reunat hyvin yhteen. Voitele piiraan pinta ja pistele siihen muutamia reikiä. Jos taikinaa jää yli, tee siitä koristeita piiraan päälle tai koristele pinta raesokerilla. Paista mustikkakukkoa uunin alaosassa 200 °C:n lämpötilassa 40-50 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.