Useissa blogeissa on loistavia ruusunteko-ohjeita; niistä olen itsekin aikoinaan oppini ammentanut. Alkuun kyhäilyt näyttivät jokseenkin kamalilta, mutta siitä se taito tehdessä karttuu! (Ihan rohkaisuna kaikille: kokeilemaan vaan!)
Laitan tähän toivottavasti hieman havainnollistavaa materiaalia siitä, miten minä tällä hetkellä ruusuja teen.. niiden tekotapa kun tuppaa muuttumaan ajan myötä, kunnes "se oma" tapa löytyy.
Jaan ensin marsipaanitangon paloiksi niin, että palat isonevat loppua kohti. Näistä paloista tulee ruusun terälehdet. Muotoilen ruusun "sydämeksi" pisaran muotoisen palan, jonka ympärille alan kieputtaa terälehtiä, pienimmät ensin :D niinhän sen täytyy mennä ruusujenkin teossa. Terälehdet muotoilen kuvassa näkyvän muotoiluvälineen avulla niin, että lehti ohenee reunoja kohti, jolloin reunoihin syntyy luonnostaan pieniä laineita.
Laitan ensimmäisen lehden napakasti kiinni aivan pisaran ylälaitaan niin, ettei pisaran kärki jää näkyviin ruusun yläpuolelta katsottaessa. Muuta lehdet sitten vain kieputan alun ympärille, välillä taitellen terälehtien laitoja, jotta ruususta tulee aidomman näköinen.
Telineenä ruusujen teossa käytän riisiin tökättyä grillaustikkua, siinä ruusu pysyy hyvin pystyssä. Lopuksi leikkaan kukan alapinnan terävällä veitsellä tasaiseksi.
Valmiisiin ruusuihin vielä koristeeksi helmiäissprayta :)
perjantai, 23. toukokuu 2008
Kommentit