Pitkään olen halunnut kokeilla paistettavan juustokakun tekoa, nyt sain tehtyä (:

1563460.jpg

Tämän reseptin nappasin jostakin netin uumenista, sitten unohdin ottaa osoitteen ylös. Mutta muuntelin hieman ohjetta, joten  se varmaan annetaan anteeksi :D  Laitan omani tähän:

Pohja:
    100 g voita
    1 dl sokeria
    1 muna  
    2,5 dl venhäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1 tl vaniljasokeria

Täyte:
    400 g maustamatonta tuorejuustoa
    200 g rahkaa
    200 g ranskankermaa
    1 sitruunan kuoriraaste
    1 rkl sitruunamehua
    2,5 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    3/4 dl perunajauhoja
    3/4 dl vaniljakastikejauhetta
    5 keltuaista
    5 valkuaista

1. Valmista pohjan taikina: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna ja vehnäjauho-leivinjauhe-seos.
2. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka ja voitele vuoan reunat.
3. Levitä taikina tasaiseksi vuoan pohjalle ja reunoille, lähes ylälaitaan asti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
4. Valmista täyte: Yhdistä rahka, ranskankerma, tuorejuusto, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, vaniljakastikejauhe ja siivilän läpi sihdatut perunajauhot. Sekoita seos tasaiseksi.
5. Vaahdota valkuaiset, lisää sekaan loppuvaiheessa jäljellä oleva puolikas sokerin määrästä. Nostele vaahto kevyesti muun täytteen joukkoon.
6. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja paista kakkua +175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. tunti.
7. Anna kakun jäähtyä vuoassa kylmäksi.
8. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele mielesi mukaan. Itse käytin koristeluun tomusokeria, kermaa ja suklaaseen kastettuja kirsikoita. Lisäksi sopisi hyvin esimerkiksi marja -tai vaniljakastike.

Terveiset Lappeenrantaan ;)