1270569.jpg

Pitihän se laskiaisen kunniaksi käydä hiihtämässä ja paistaa laskiaispullia!

Pullataikina juurimenetelmällä:
    5 dl maitoa tai vettä
    50 g hiivaa
    2 rkl sokeria
    4 dl vehnäjauhoja

    1 ½ tl suolaa
    2 dl sokeria
    4 tl kardemummaa
    2 munaa
    150 g voita tai margariinia sulana
    vehnäjauhoja tuntumalla  

Päälle:
    kananmuna
    raesokeria tai mantelilastuja

Täyte:
    kermaa
    vaniljarahkaa
    marjahilloa tai mantelimassaa
 
1. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. Murusta sekaan hiiva, lisää sokeri ja venhäjauhot hyvin sekoittaen. Anna taikinan olla peitettynä lämpimässä paikassa n. 15 min.
2. Lisää joukkoon suola, sokeri, kardemumma, munat, ja lopuksi jauhoja ja margariinia vuorotellen, kunnes taikina on hyvää käsiteltäväksi ja irtoaa kulhon reunoista.
3. Leivo taikinasta pieniä pullia ja anna niiden kohota leivinliinan alla vielä ainakin 15 min.
4. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
5. Paista pullia 225 asteessa 10-15 minuuttia.
6. Leikkaa jäähtyneistä pullista "hattu'' pois ja koverra pullan sisusta hieman pois ja laita koloon hilloa tai mantelimassaa. Pursota kerma-vanljarahkaseosta spiraalina kerros täytteen päälle ja laita hattu päälle. Halutessasi sirottele päälle vielä tomusokeria hunnuksi.

Tein samasta taikinasta vielä pullapitkonkin, väliin laitoin voi-tomusokeri-vaniljasokeri-seosta ja kanelia.

1270595.jpg